T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / YALVAÇ - Yalvaç Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

OKULUMUZUN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

OKULUMUZUN TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Depreme dayanıklı olmadığı için 2019 yılında binası boşaltılan okulumuz önce Yalvaç Mesleki Eğitim Merkezine, ardından Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesine taşındı. Burada iki okul bir arada eğitim-öğretime devam ederken aralıklarla okul yapım ihalesine çıkıldığı halde ihaleyi üstlenen olmadı.

Bu arada Yalvaç ilçesinde eğitime destekleriyle ön plana çıkan hayırsever Büyükkutlu ailesi ilçemizde 16 derslikli Yalvaç Anadolu İmam Hatip Lisesi ile spor salonunu yaptıracağını söyledi. Bu önemli bağış için Isparta Valiliğinde protokol imza töreni düzenlendi.Törene Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, hayırsever iş insanımız Mustafa Büyükkutlu, eşi Vesile  Büyükkutlu, oğlu Abdullah Büyükkutlu ve eşi, Yalvaç Kaymakamı Haluk Şimşek ve eşi Berna Şimşek, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ve İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur katıldı.

İmza töreninin ardından 16 Ekim 2023 Pazartesi günü okulumuzun temel atma  töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Aydın Baruş, Mustafa Büyükkutlu, eşi Vesile Büyükkutlu, oğulları Hasan ve Abdullah Büyükkutlu, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun ve Hasan Basri Sönmez, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Yalvaç ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenindeki ilk konuşmayı yapan Mustafa Büyükkutlu doğup büyüdüğü topraklarda böylesine hayırlı bir işe vesile oldukları için aile olarak çok büyük bir gurur yaşadıklarını söyleyerek okulda eğitim görecek öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Konuşmasına temel atma törenine gösterilen ilginin gözlerini yaşarttığını söyleyerek başlayan Vali Baruş ise törene katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Vali Baruş konuşmasının devamında özetle “ 29 Ekim’de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. yılını inşallah hep birlikte idrak edeceğiz. Bu münasebetle Mustafa Büyükkutlu beyefendinin ve saygıdeğer ailesinin Yalvaçımıza kazandırmak üzere niyetlendikleri bu okul binasının inşallah bir yıl içinde tamamlanmasıyla birlikte imam hatip ortaokulumuz ve imam hatip lisesi öğrencilerimiz proje okulunda eğitim öğretim hayatlarına devam etme imkanına sahip olacaklar. Bu güzel yatırım Yalvaç ilçemizde bir yıldız gibi parlayacak ve içerisinde yetişecek öğrencilerimiz ülkemizin geleceğine hizmet edecekler. Bu güzel yatırımın ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Büyükkutlu ailemize çok çok teşekkür ediyorum. Minnetlerimizi sunduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Devamında söz alan protokol konuşmacıları da hayırsever Büyükkutlu ailesine teşekkür ederek okulun ilçeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından Mustafa Büyükkutlu Anadolu İmam Hatip Lisesinin temeli ilçe müftümüz Muhammed Yusuf YAŞAR'ın duaları eşliğinde atıldı.

Hayırsever iş adamı Mustafa Büyükkutlu ve ailesine okulumuzun yapımını üstlendikleri için şükranlarımızı arz ederiz.

Okulumuzun inşa edilmesi için gayretlerini esirgemeyen tüm duyarlı eski ve yeni idarecilerimize, tüm siyasetçilerimize, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Okul Aile Birliği Başkanımıza, her daim yanımızda olan velilerimize, fedakâr öğretmen ve kıymetli öğrencilerimize yürekten teşekkür eder, yeni okulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Okulumuzun temel atma töreniyle ilgili videolara ulaşmak için aşağıdaki linlere tıklayınız...

https://www.youtube.com/watch?v=BDwX3wdiR8M&ab_channel=yalva%C3%A7ihl

https://www.youtube.com/watch?v=YQs1l5il1k4&ab_channel=yalva%C3%A7ihl

19-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-202319-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2023 - Güncelleme: 19.10.2023 16:16 - Görüntülenme: 145
  Beğen | 10  kişi beğendi